Treasure Water este un proiect ce face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl Romania in perioada 15 Iunie-15 Decembrie 2021.

Proiectul nostru urmărește reducerea poluării cu plastic de pe râul Olt și încurajarea reciclarii acestuia. Pentru a stimula interesul si motivatia oamenilor din comunitate, proiectul se va baza pe implementarea metodei “vanatoarea de comori” însă comoara este plasticul din zonele afectate din Galicea și din vecinătate, dar si prin implementarea unui centru de colectare a plasticului din localitate. Toți participantii la “vanatoare” vor primi un premiu de participare ce consta într-o sacosa de panza, iar în fiecare luna se va realiza o tombola cu premii sustenabile necesare în gospodărie ca metoda de reducere a amprentei de carbon și a energiei. Înainte de a transmite sarcinile, coordonatorul de proiect va realiza o inspectie în locurile identificate pentru siguranța persoanelor de-a colecta plasticul.

Pentru a determina starea actuală și pentru a ne asigura că activitățile propuse sunt necesare, am mapat arealul de studiu cu o dronă închiriată, astfel am identificat principalele zone unde vom aplica activitățile de vară, în plus am luat legătura cu autoritățile locale și ni s-au comunicat principalele probleme din comună. Pentru evaluarea activităților implementate, la finalul proiectului vom face o altă cartare a arealului stabilit pentru a observa cat s-a redus din poluarea cu plastic atât din activitățile de colectare a zonelor afectate, cât și din colectarea selectiva.

Proiectul TREASURE WATER face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl Romania.