Distreaza-te verde

Distreaza-te verde!

COORDONATOR:
ASOCIATIA AIDE
https://www.facebook.com/asociatia.aide
PARTENERI:
Primaria Orasului Brezoi
Asociatia Mentor Rock
Liceul Teoretic Gheorghe Surdu Brezoi

iunie 2022 – iunie 2023

Distreaza-te verde a pornit din necesitatea reducerii impactului de mediu al festivalurilor, alaturi de ideea de a creste constientizarea privind beneficiile colectarii selective, ale compostarii si permaculturii si ale reducerii risipei alimentare. Am facut asta intr-un mod nonformal si interactiv, transformand Live Music Summer Camp Brezoi – ce gazduieste festivaluri pe toata durata verii, intr-o locatie mai verde.
Am incercat sa construim o comunitate in jurul
acestor valori si sa atragem atentia participantilor asupra naturii inconjuratoare si asupra a ceea ce lasa in urma lor. A fost destul de dificil logistic si am avut noi insine multe de invatat despre ce se poate face in fapt in domeniul compostarii si al colectarii selective, realitatea din teren, cu 10.000 de oameni prezenti in unele zile fiind foarte diferita de structurarea proiectului “pe foaie”.

O lună super verde!

de la inceputul lunii iulie, pana la jumatatea lunii august am avut o echipa de voluntari internationali, care si-au asumat intr-un mod inedit misiunea verde, devenind parte a universului #BrezoiulLumii, care in vara 2022 a fost ceva mai grijuliu cu cadrul natural caruia ii datoreaza succesul.

Pornind de la o statie de compost,

pentru ca atat aveam in plan sa achizitionam pentru liceul din Brezoi, inainte de a obtine finantarea Milvus, am instalat in Summer Camp 15 statii de colectare selectiva si 2 de compost.

• Le-am marcat pe toate si am vorbit cu oamenii pentru a-i incuraja sa se foloseasca adecvat si sa isi lase deseurile doar unde le e locul.
• Am marcat punctele de hidratare, pentru a descuraja cumpararea de apa la PET. Am vorbit cu vendorii pentru a-i incuraja sa utilizeze ambalaje biodegradabile.
• Am facut un parteneriat pentru ridicarea selectiva a deseurilor sortate in beneficiul unor cazuri sociale pentru care orice ajutor material e foarte important.

Ne-am facut noi prieteni,

si am aflat cum sa fim mai prieteni cu natura. Am facut mult lucru manual si am realizat obiecte din materiale reciclate, inclusiv o biblioteca 🙂

Ne-am jucat mult cu copiii

si le-am povestit pe intelesul lor de ce e bine si cum sa avem o atitudine mai verde nu doar in vacanta, ci si acasa.

Am reusit sa atragem cateva vedete de partea misiunii noastre verzi, care au filmat si distribuit video-uri de promovare a acesteia.
#wedothingsdifferently

La finalul festivalurilor si inceputul scolii, am instalat o statie de compost la liceu si tinut un workshop despre compostare, asigurandu-ne ca aceasta isi indeplineste scopul.

In 2023 ducem misiunea "Distreaza-te verde" mai departe!