ACT for Inclusion

ACT for Inclusion este un proiect finantat prin programul Corpul European de Solidaritate-Proiecte de Solidaritate in perioada 01 Octombrie 2020-1 Octombrie 2021. In acest proiect peste 300 de elevi din 8 comune ale judetului Valcea respectiv Pesceana, Glavile, Prundeni, Creteni, Madulari, Popesti-Ursi, Susani, Amarasti au beneficiat de cursuri de actorie urmand ca la final sa se realizeze spectacole de teatru in cinci scoli. Din cauza pandemiei s-au realizat cinci spectacole de teatru in format fizic, o parte s-au realizat in natura iar o parte in caminele culturale la final de an scolar. 

Totodata tinerii din grupul de initiativa au beneficiat de cursuri de actorie alaturi de voluntarii internationali gazduiti de asociatia AIDE prin programul Corpul European de Solidaritate-Proiecte de voluntariat. 

Activitatile teatrale au fost facilitate de catre Doina Migletzi, actrita si regizor cu experienta de peste 10 ani de zile in colaborare cu tinerii din grupul de initiativa si directorii scolari. Inca de la semnarea parteneriatului, scolile au primit un text pe care elevii interesati de actorie l-au citit urmand ca dupa atelierele de teatru sa se stabileasca rolurile fiecaruia in spectacol.

Spectacolul din Pesceana

Spectacolul din Madulari

Spectacolul din Popesti-Ursi

Spectacolul din Prundeni

Spectacolul din Glavile